• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

Prijave na programe 2021/2022

Obiteljsko obogaćivanje vam u sezoni 2021/22 nudi sudjelovanje u nekoliko programa. I ove godine, zbog epidemiološke situacije ćemo kombinirati održavanje velikih grupa u živo i na daljinu..

Doba COVID-19 i IFFD obitelj

Pismo predsjednika IFFD, upućeno svim volonterima i članovima IFFD-a u svijetu, svim polaznicima naših radionica - Naš dom je naš život U Obiteljskom obogaćivanju uvijek je vrijeme za obitelj. Sada kad smo ograničeni na svoje domove, vrijeme za obitelj ujedno je i vrijeme za dom. Obitelj i dom oduvijek su sinonimi za život. Danas, tijekom ovih teških vremena u kojima se vraćamo osnovama i zaboravljamo na dodatne stvari, obitelj i dom ponovno se pojavljuju kao jedino sigurno mjesto za čovjeka. Sjedinjenje obitelji, bila ona blizu ili daleko, oduvijek je ultimativni resurs kada je čovječanstvo pod prijetnjom. Kada nam nešto nedostaje, naša je obitelj tu. Kada nemamo kamo otići, vraćamo se kući. Vrijeme je za Obiteljsko obogaćivanje. U našoj obitelji i u našem domu. Naši domovi postali su svačija slamka spasa. Naš obiteljski život u vlastitim domovima postao je najmoćnija vojska. I na samoj fronti te vojske, imamo najmoćnije oružje za pobijediti ovog nevidljivog neprijatelja: imamo Obiteljsko obogaćivanje. U IFFD-u želimo vam zahvaliti za sve predivne primjere koje pružate iz svojih domova svima onima koji još nisu otkrili ljepotu obiteljskog života. Želimo vas ohrabriti da i dalje budete i provodite Obiteljsko obogaćivanje tijekom ovog vremena doma. Iz svojih domova možete svakodnevno napraviti mnogo čuda, čuda jedinstva i obiteljske sreće. Imamo najbolje oružje i sve tehničke resurse na raspolaganju. Mi smo na čelu u ovom vremenu za obitelj. Moramo podupirati jedni druge s pomoću mašte i kreativnosti, dijeleći jedni s drugima inicijative koje su nam pomogle. Naravno, možemo i moramo nastaviti pokazivati ljepotu obitelji, našim primjerom i našom pomoću, svatko od nas iz svog doma i iz naših uvjerenja, tako da se ovo vrijeme skrati, a velika ljudska obitelj može se vratiti svom drugom domu, Prirodi, s obnovljenom snagom iz svojih sjedinjenih obitelji. S ljubavlju, Javier Vidal-Quadras u ime IFFD upravljačkog tima (prevedeno sa španjolskog)

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama