• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

BRAČNA LJUBAV II (više od 10 godina bračnog iskustva)

Glavna slika: 

BRAČNA LJUBAV II

Program za bračne parove s više od 10 godina braka.

Kroz tečajeve Obiteljskog obogaćivanja mnogi roditelji otkrivaju njihovu nezamjenjivu ulogu u obrazovnom procesu svoje djece.

Sada, s ovim tečajem, bračni parovi sudionici produbljuju se u aktualnoj fazi svog bračnog života. Otkrivajući svoje prednosti i prepoznajući svoje mane, napreduju kao osobe, supružnici i roditelji.

Kada je bračni život obogaćujući i ugodan za oba supružnika, obiteljska kuća postaje odgovarajuća i primjerna okolina da bi djeca rasla kao dobre osobe.

Sadržaj modula:

·         Savez ljubavi - brak kao slobodno predanje

·         Seksualna bića - komplementarnost između muškaraca i žena

·         Komunikacija u braku - čimbenici obogaćivanja komunikacije

·         Obitelj i posao - organizacija i kućne financije

·         Obiteljski život - navike i svakodnevni život

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama