• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

7. OSOBNI PROJEKT

OSOBNI PROJEKT

Program za mlade od 23 do 33 godina starosti.

Završio si fakultet, ali…

„Što ćeš sada učiniti sa svojim životom? Čemu težiš? Za čime žudiš?“

„Razmišljaš li o stvaranju obitelji? Brine te tvoj profesionalni razvoj?“

Ispred sebe imaš cijeli život za proživjeti. Počevši od sada donijet  ćeš mnogo osobnih odluka koje će biti odlučne da svoj život živiš s većom ili manjom puninom.

Predstavljamo ti tečaj koji je namijenjen mladim osobama koje žele razmišljati, raspravljati i otkrivati ,iz kršćanske perspektive o životu i čovjeku, koji principi i vrijednosti mogu biti temelj u donošenju ovih osobnih odluka.

Sadržaj tečaja:

·         Moj osobni projekt - život kao osobni projekt

·         Moja sloboda - sloboda i sloboda izbora

·         Profesionalni posao - posao i obitelj

·         Moji osjećaji - emocionalni život i emocionalna inteligencija

·         Moj partner - bračna ljubav

·         Brak…? - ključ dobre komunikacije u braku

·         Moje intimne misli - čovjek, transcendentno biće

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama