• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

2. PRVI RAZGOVORI

Prvi razgovori

Osobine dječaka i djevojčica u dobi od četiri i pet godina.

Ovo je etapa u kojoj je nužno promicati i voditi brigu oko prvih razgovora s našom djecom. Na taj se način povećava njihovo intelektualno znanje, koje će im pomoći da se osjećaju sigurnima.

U te dvije i pol godine postat će očita uravnoteženost i karakteristična poslušnost djece između dobi od četiri i pet godina. To nas treba potaknuti da budemo vrlo aktivni i učinkoviti u njihovu obrazovanju. U isto ćemo vrijeme imati uvid u neizbježno razdoblje malih kriza koje nadolaze u sljedećoj godini i bit ćemo spremni za njih.

 

Teme koje se obrađuju u ovom programu:

·         Uvod u program

·         Nasljeđe i karakter

·         Jedinstveni i veseli domovi

·         Suživot braće i sestara i psihološki konflikti

·         Odgoj osjećajnosti i onostranost

·         Bračni odnos

·         Obiteljsko okruženje i slobodno vrijeme u obitelji

·         Volja i disciplina

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama