• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

 • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

 • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
 • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
 • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
 • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

Vijesti

Prijave na program Bračna ljubav u 2020/21

Dragi prijatelji,

Obiteljsko obogaćivanje kreće s modulom Bračna ljubav u studenom 2020.

Ove godine, iznimno, zbog epidemiološke situacije, velike grupe održavat će se na daljinu putem aplikacije Zoom, dok će se male grupe i dalje održavati u domovima sudionika, uz pridržavanje svih propisanih mjera HZJZ-a i ovisno o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji.

Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice najkasnije do 09.10.2020.

Modul Bračna ljubav

Za sve parove, bez obzira na godine i iskustvo.

Postoji potreba za snažnom vezom među supružnicima. Ovaj modul kreiran je za sve bračne parove koji žele osnažiti svoj brak i produbiti svoj osobni rast. Brak je životni projekt kojeg treba voditi s odgovornošću, slobodom i ljubavlju.

Ovaj modul pomoći će parovima tako što će im pružiti znanje i alate kako bi ostvarili veću bračnu sreću.

 

Teme:

 1. Savez ljubavi
 2. Seksualna bića
 3. Komunikacija u braku
 4. Obitelj i posao
 5. Obiteljski život

Prirodno planiranje obitelji

Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu u suradnji s Centrom za prirodno planiranje obitelji organizira jednodnevnu edukaciju za bračne parove, zaručnike, djevojke i mladiće "Plodnost žene i muškarca i prirodno planiranje obitelji primjenom Billingsove ovulacijske metode".

Termini edukacije 12. i 26. listopada 2019 od 9-17 sati.

Više na www.ppo.hr

 

Poziv na inicijalni susret polaznika programa Prvi koraci 2019/2020 u Zagrebu

Pozivamo sve prijavljene na program  Prvi koraci 2019/2020 u Zagrebu da dođu u prostorije Osnovne škole Ružičnjak, Donje svetice 127 na inicijalni susret, predstavljanje udruge i metodologije rada,  podjelu materijala i kratko upoznavanje i druženje. Početak u 17:00 sati.

 

Poziv na prijavu na program Prve odluke 2019/2020 u Varaždinu

Pozivamo sve zainteresirane parove iz Varaždina i okolice koji žele naučiti još više o odgoju djece od 8-10 godina starosti da se do nedjelje 13.10.2019 prijave na program Prve odluke na ovoj poveznici..

Program se sastoji od 6 radionica, realizira po metodi analize slučajeva, a svaki mjesec se svi sudiionici sastaju radi analize slučaja pod vodstvom iskusnog moderatora. 

Datumi održavanja mjesečnih sastanaka - velikih grupa su sljedeći: 

26.10.2019, 30.11.2019, 25.01.2020, 29.02.2020, 28.03.2020, 25.04.2020

20. svjetski kongres

Dragi sadašnji, bivši i budući polaznici programa obiteljskog obogaćivanja!
 
Za bračne parove imamo prijedlog:  odlazak na romantičan vikend u London i prisustvovanje 20.-tom svjetskom kongresu u organizaciji IFFD.  London - 19.20.2019.
 
Za sve polaznike programa Osobni projekt - prijedlog - dođite u London,  sudjelujete na  prvom povijesnom kongresu Osobnog projekta - London - 19.20.2019 
Obiteljskog Obogaćivanja u Londonu u 10/2019., detalji se nalaze u mailu niže!
 
Svi ste pozvani i dobrodošli a prijave i informacije su u prilogu ove poruke.
 
P.S.
Rana registracija produžena je do 15.04.2019.
 
 

Radionica

Školovanje naših moderatora je vodila gđa  Leticia Rodríguez de Santiago, direktorica IFFD-a.

U sklopu trodnevnog programa gđa. Rodriguez je posjetila Split i Zagreb, gdje je održala treninge  moderatorima, članovima udruge Obiteljsko obogaćivanje te je moderirala  velike grupe polaznicima programa.

Gđa. Rodriguez je održava i dva predavanja pod nazivima:

 • Temperament, Character and Personality in family relations
 • Marriage, the masterpice of our lives

 

U svjetlu vjere

Polaznici programa naše udruge u Varaždinu bračni parovi Markić i Džeko te predsjednica udruge gđa. Skelin su na poziv Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije 02.studenog 2017 gostovali na Varaždinskoj televiziji, u emisiji "U svjetlu vjere". Emisliju pogledajte na poveznici 

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama