• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

Vijesti

Osobni projekt

Radosni najavljujemo radionice našeg programa "Osobni projekt". Program je namijenjen mladim osobama, radnicima, studentima pri kraju školovanja, koji nisu u braku i u dobi su od 23-33 godine!

Modul počinje 22. studenoga s početkom u 19:00h u prostorijama Osnovne škole Lotrščak, Folnegovićeva 10, Zagreb

Prijaviti se možete na ovoj poveznici 

Sastajemo se jednom mjesečno, 4. četvrtak u mjesecu :) a radionica koju moderira naš moderator traje 1,5 sati a više informacija možete pronaći na našim stranicama

 

 

8. radionica iz programa Prva slova

U prostorijama O.Š Lotrščak od 18.00 do 19.30 će se održati posljednja radionica iz programa Prva slova.

Program je namijenjen roditeljima djece od 5 do 8 godina starosti a ova radionica pokriva temu usklađivanja obiteljskog života i karijere.

Pomaknut početak radionica

Zbog nedovoljnog broja prijavljenih parova pomičemo početak prve radionice za jedan mjesec - počinju u terminu u kojem se je trebala održavati druga radionica!

Nadamo se da vas možemo potaknuti da pozovete svoje prijatelje, kolege, rođake  :) i da vam ovim pomicanjem termina nismo uzrokovali većih poteškoća!

Radionice u školskoj godini 2018/2019

Na ovoj poveznici se prijavite na naše radionice

  Prijava na programe Obiteljskog Obogaćivanja 2018/2019

 

U tijeku su prijave na programe 2018/2019 godine

Ove godine, u Zagrebu vam nudimo radionice iz programa Prvi koraci i Bračna ljubav a uvodimo i novu radionicu "Prve odluke " namijenjenu roditeljima djece od 8 do 11 godina starosti.

U Zagrebu će se sve radionice održavati u prostorijama OŠ  Lotrščak; s početkom od 17:00 - 18.30 sati 

Prijaviti se možete klikom na ovoj poveznici. 

Termini održavanja radionica u zagrebu  su sljedeći: 

Prvi koraci - za roditelje djece od 0-3 godine starosti, mlade bračne parove bez djece ili one koji planiraju brak i roditeljstvo i
Prve odluke - za roditelje djece od 8-11 godina starosti.
 
Obje radionice bi se održavale u istom terminu,  svake 2. subote u mjesecu, u 18 sati.
Program se sastoji od 6 radionica koje obrađuju 6 tema bitnih za roditeljstvo i odgoj.
10.11.20148; 12.01.2019; 09.02.2019; 09.03.2019;13.04.2018. i 11.05.2018
U 12. mjesecu ćemo umjesto radionice imati druženje :) - 08.12. u 18. sati!
 
Na program "Osobni projekt" možete se prijaviti putem ove poveznice!

U svjetlu vjere

Polaznici programa naše udruge u Varaždinu bračni parovi Markić i Džeko te predsjednica udruge gđa. Skelin su na poziv Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije 02.studenog 2017 gostovali na Varaždinskoj televiziji, u emisiji "U svjetlu vjere". Emisliju pogledajte na poveznici 

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama