• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

 • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

 • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
 • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
 • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
 • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

BRAČNA LJUBAV I ( do 10 godina br. iskustva)

BRAČNA LJUBAV I

Dokazana je činjenica da tečajevi Obiteljskog obogaćivanja omogućuju mnogim majkama i očevima, ne samo da otkriju njihovu jedinstvenu važnost u odgoju djece, nego i izazvaju osjećaj potrebe da imaju dobar bračni odnos, kako bi bili učinkovit u tom zadatku.

Na ovom tečaju, bračni parovi koji sudjeluju sastaju se u prijateljskoj atmosferi koja im pomaže u prepoznavanju trenutne situacije u kojoj je njihov bračni život i poboljšavanju u smislu osobe, supružnika i roditelja, te podizanju kvalitete svoje "bračne ljubavi".


Samo u slučaju da brak funkcionira dobro, bit će obiteljski dom odgovarajuće mjesto koje  djeca trebaju da bi rasli kao ljudi.
 
    

Program za bračne parove do 10. godine braka. 

Započeti obiteljski život nije jednostavno. Mladi bračni parovi koji se danas upuštaju u takvu avanturu susreću se s vrlo različitim pristupima braku i primjetnim nedostatkom dobrih i konstruktivnih modela. 

Ovaj tečaj Obiteljskog obogaćivanja ima za cilj pružiti mladim bračnim parovima saznanja, argumente i sredstva kako bi čvrsto sjedinili svoj bračni odnos od samih početaka.

Za postići „Ljubav“ i mnogo više od toga, na Bračnoj ljubavi I potrebno je dvoje; zato ovaj tečaj nudimo ženama i muškarcima koji se unatoč njihovim razlikama žele voljeti u potpunosti i teže izgraditi uspješan obiteljski život, uzajamnom ljubavlju.

Sadržaj modula:

·         Brak- isplati se vjenčati

·         Muškarci i žene- komunikacija i dijalog u braku

·         Razlike muškarac-žena- osjećajnost i spolnost

·         Dom, oaza sreće- usklađivanje obiteljskog i poslovnog života

·         Osvojiti ljubav- za ljubav je potrebno dvoje

Bračni parovi koji sudjeluju u našim radionicama sastaju se u prijateljskoj atmosferi koja im pomaže u prepoznavanju trenutne situacije u kojoj je njihov bračni život i poboljšavanju u smislu osobe i supružnika te podizanju kvalitete svoje "bračne ljubavi".

Samo u slučaju da brak funkcionira dobro, bit će obiteljski dom odgovarajuće mjesto koje djeca trebaju da bi rasli kao ljudi.

  
Kroz sadržaj modula obrađuju se sljedeća podučja:

 • ljubavna veza – ljudska ljubav; od osobne ljubavi do nas; par: ograničena sloboda; bračna vjernost i krize
 • seksualne osobe – osoba: žensko i muško; komplementarna priroda: muškosti i ženskost; seksualni sklad; ljudska  seksualnost: odgovorno roditeljstvo
 • bračna komunikacija – komunikacija između parova
 • obitelj i posao – ravnoteža: osobna i obiteljska; uobičajeno i normalno; organizacija i gospodarenje domaćinstvom; osobno postignuće
 • obiteljski život – zajednički život obitelji: stvaranje doma; običaji i tradicija: svakodnevni život i slobodno vrijeme; vanjski utjecaji: hijerarhija ljubavi ; bračna ljubav
 •  

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama