Obiteljsko obogaćivanje

BRAČNA LJUBAV I ( do 10 godina br. iskustva)

BRAČNA LJUBAV I

Dokazana je činjenica da tečajevi Obiteljskog obogaćivanja omogućuju mnogim majkama i očevima, ne samo da otkriju njihovu jedinstvenu važnost u odgoju djece, nego i izazvaju osjećaj potrebe da imaju dobar bračni odnos, kako bi bili učinkovit u tom zadatku.

Na ovom tečaju, bračni parovi koji sudjeluju sastaju se u prijateljskoj atmosferi koja im pomaže u prepoznavanju trenutne situacije u kojoj je njihov bračni život i poboljšavanju u smislu osobe, supružnika i roditelja, te podizanju kvalitete svoje "bračne ljubavi".


Samo u slučaju da brak funkcionira dobro, bit će obiteljski dom odgovarajuće mjesto koje  djeca trebaju da bi rasli kao ljudi.
 
    

Program za bračne parove do 10. godine braka. 

Započeti obiteljski život nije jednostavno. Mladi bračni parovi koji se danas upuštaju u takvu avanturu susreću se s vrlo različitim pristupima braku i primjetnim nedostatkom dobrih i konstruktivnih modela. 

Ovaj tečaj Obiteljskog obogaćivanja ima za cilj pružiti mladim bračnim parovima saznanja, argumente i sredstva kako bi čvrsto sjedinili svoj bračni odnos od samih početaka.

Za postići „Ljubav“ i mnogo više od toga, na Bračnoj ljubavi I potrebno je dvoje; zato ovaj tečaj nudimo ženama i muškarcima koji se unatoč njihovim razlikama žele voljeti u potpunosti i teže izgraditi uspješan obiteljski život, uzajamnom ljubavlju.

Sadržaj modula:

·         Brak- isplati se vjenčati

·         Muškarci i žene- komunikacija i dijalog u braku

·         Razlike muškarac-žena- osjećajnost i spolnost

·         Dom, oaza sreće- usklađivanje obiteljskog i poslovnog života

·         Osvojiti ljubav- za ljubav je potrebno dvoje

Bračni parovi koji sudjeluju u našim radionicama sastaju se u prijateljskoj atmosferi koja im pomaže u prepoznavanju trenutne situacije u kojoj je njihov bračni život i poboljšavanju u smislu osobe i supružnika te podizanju kvalitete svoje "bračne ljubavi".

Samo u slučaju da brak funkcionira dobro, bit će obiteljski dom odgovarajuće mjesto koje djeca trebaju da bi rasli kao ljudi.

  
Kroz sadržaj modula obrađuju se sljedeća podučja:

  • ljubavna veza – ljudska ljubav; od osobne ljubavi do nas; par: ograničena sloboda; bračna vjernost i krize
  • seksualne osobe – osoba: žensko i muško; komplementarna priroda: muškosti i ženskost; seksualni sklad; ljudska  seksualnost: odgovorno roditeljstvo
  • bračna komunikacija – komunikacija između parova
  • obitelj i posao – ravnoteža: osobna i obiteljska; uobičajeno i normalno; organizacija i gospodarenje domaćinstvom; osobno postignuće
  • obiteljski život – zajednički život obitelji: stvaranje doma; običaji i tradicija: svakodnevni život i slobodno vrijeme; vanjski utjecaji: hijerarhija ljubavi ; bračna ljubav
  •