• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

Kako biti sretan s 1,2,3... djece?

 

U suradnji s nakladničkom kućom Verbum objavili smo i 3. knjigu naše biblioteke. Autorica knjige pod nazivom "Kako biti sretan s 1,2,3... djece?" je Rosa Pich-Aquilera Roca.

Na njenim stranicama Rosa Pich, majka 18 djece, zaposlena na pola radnog vremena i članica nekoliko upravnih odbora, otkriva nam kako se može biti sretan i »super se provoditi« s djecom, bez obzira na to imali ih 1, 2, 3... ili 18, kao što je njezin slučaj. Uz mnogo anegdota i zabavnih priča u kojoj su glavni likovi njezina djeca, suprug, prijatelji itd., priča nam o svakodnevici svoje obitelji, o izazovima s kojima se suočavaju i o predivnoj pustolovini koju predstavlja njezin obiteljski život.

Knjiga puna praktičnih iskustava koje nudi jedna brojna obitelj i koja nam pokazuje da su djeca (jedno, dvoje, troje ili više) izvor sreće u domu. "Brak za novo vrijeme“ Antonia Vazqueza,  je druga knjiga iz biblioteke „Obiteljsko obogaćivanje“, objavljena u  suradnji s nakladničkom kućom  Verbum

Prelistajte knjigu! 

 

ANTONIO VAZQUEZ: BRAK ZA NOVO VRIJEME

Brak za novo vrijeme knjiga je koja suvremenom čovjeku, muškarcu i ženi, govori da može biti sretan u bračnom i obiteljskom životu, usprkos različitim svakodnevnim poteškoćama. Knjiga koja isijava pozitivnom energijom šalje jasnu poruku kako brak može biti uzbudljiva avantura privlačna kako supružnicima, tako i njihovoj djeci. Neovisno o trenutnoj situaciji, knjiga tumači kako je moguće početi iznova i kako nikada nije kasno za nove početke.

O autoru: Antonio Vazquez je predsjednik “Fomento de Centro de Ensenanza” – španjolske institucije za obrazovanje koju su osnovali roditelji. Njegova usmjerenost na obitelj ostvaruje se i radom u ustanovi “Orientacion Familiar”, preko tečajeva, konferencija i kongresa. Taj je rad uskladio s poslovima tehničkoga savjetovanja u europskim i američkim odgojno-obrazovnim ustanovama, gdje je također vodio razne specijalizirane tečajeve te izlagao na konferencijama. Stalni je suradnik stručnih časopisa. Specijalizirao se u području bračnih odnosa, te već više od 25 godina savjetima pomaže bračnim parovima. Oženjen je i otac petero djece.

 

Prelistajte knjigu! 

 

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama