• Postanite i vi bogatiji i sretniji roditelji i bračni par

  • Što je obiteljsko obogaćivanje?

 


Predstavljanje programa u Istri
 

  • Žminj, 11.prosinca: OŠ Vladimira Gortana, učionica br. 14, u 18:30
  • Rovinj, 12. prosinca: OŠ Jurja Dobrile (blagovainica) u 18:30
  • Pula - 1. termin 12. prosinca,  mjesni odbor Veruda, u 16:30
  • Pula - 2. termin 12. prosinca, sv.Antun kod arene u 18:30

Temeljna zadaća programa Obiteljskog obogaćivanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.


Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u PRIJATELJSKOM okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu osobnog razvoja.


Program je namijenjen roditeljima i bračnim parovima. Sastavljen je od različitih modula koji se proučavaju po metodologiji najprikladnijoj za učenje odraslih osoba, a to je proučavanje slučaja (case study). Slučajevi su temeljeni na stvarnim životnim situacijama iz obiteljskog života.
 

Kako učimo?


Učimo proučavanjem definiranih slučajeva. Proučavanje slučaja odvija se kroz četiri faze. Započinje individualnim čitanjem i razgovorom supružnika. Dodatno se, na sastancima malih grupa, produbljuje analiza uočavanjem činjenica i artikuliranjem problema. Rješavanjem problema u posljednjoj fazi analize slučaja bavi se velika grupa koja uključuje sve polaznike radionice. Rad velike grupe moderira iskusni moderator, jedan od roditelja koji je i sam prošao kroz analizu slučaja.
 

Više o tome

Vijest

Osobni projekt

Otvorene su prijave na program "Osobni projekt" namijenjen mladim osobama, koje još nisu u braku!

8. radionica iz programa Prva slova

Danas u 18. sati započinje 8. (posljednja) radionica iz programa Prva Slova!

Pomaknut početak radionica

Pomičemo početak prve radionice za jedan mjesec - vidimo se 10.11.2018 u 17.00 sati u O.Š. Lotrščak

U tijeku su prijave na programe 2018/2019 godine

Naše radionice održavamo u Zagrebu, Varaždinu i Splitu. Ove godine, u Zagrebu vam nudimo radionice iz programa Prvi koraci i Bračna ljubav a uvodimo i novu radionicu "Prve odluke " namijenjenu roditeljima djece u dobi od 8 do 11 godina starosti.

U svjetlu vjere

Polaznici programa naše udruge su na poziv Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije 02.studenog 2017 gostovali na Varaždinskoj televiziji, u emisiji "U svjetlu vjere".

18.10.2011. Održan sastanak osnivača Udruge

Na sastanku prisustvovali članovi Uprave Udruge.

Doneseni su slijedeći zakljućci:

  • Financijsko izvješće,
  • Dovoreni su datumi slijedećeg moderiranja: 06.11.2011. ( za modul Prvi koraci 9. Slučaj, a za modul Predadolescencije  zadnji, 10. Slučaj . Prvim koracima ostaju još dva moderiranja 
  •  Najavljeni su novi moduli ADOLESCENCIJA i PRVA SLOVA .koji kreću u siječnju 2012.g.
  • Najavljena ljetna škola obiteljskog obogaćivanja 

 

Kontakt

Ukratko o nama

Sample imageMi smo grupa roditelja koja je htjela uložiti više u naše obitelji, kroz dublji odnos u braku i bolji odgoj naše djece. Odlučili smo preuzeti program Obiteljskog obogaćivanja koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD.
više o nama